Creditcard nummer

Hebt u ooit echt gekeken naar uw credit card en proberen te achterhalen wat die enorme reeks cijfers echt betekent? Hebben deze creditcardmaatschappijen zoveel klanten dat uw nummer 16 cijfers lang moet zijn lang?

snel creditcard aanvragen  

Het zal u wellicht verbazen, maar al die getallen staan ergens voor en het gaat niet alleen over wie je bent. Laten we een kijkje nemen.

De meeste van de grote creditcardmaatschappijen werken via hetzelfde systeem bij het kiezen van een credit card nummer. Andere kaarten, zoals gas-kaarten, warenhuis kaarten en telefoonkaarten gaan hun eigen weg. Laten we ons concentreren op de grote creditcard maatschappijen:

Het eerste cijfer in de reeks zal een 3,4,5, of 6. Dit nummer duidt de aard van de kaart als volgt:

3 = een Travel & Entertainment Card zoals American Express of Diners Club.
4 = Visa en Visa-branded pinpas, contant geld kaarten, enz.
5 = MasterCard en MasterCard-branded pinpas, contant geld kaarten, enz.
6 = Ontdek
American Express en Diners Club gebruiken het tweede cijfer als de identificatie van de onderneming. Dat betekent dat Diners Club kaarten zullen beginnen met "36" of "38", en American Express kaarten gebruiken "34" of "37".

De overige nummers in de serie worden gebruikt voor verschillende doeleinden, afhankelijk van het type kaart en uitgever..

In de meeste gevallen geeft de volgende groep getallen na de openingreeks het routingnummer van de kaart-uitgevende bank, de groep daarna gebruiker gerelateerd nummer, en het laatste cijfer is een controlecijfer. Het controlecijfer is een getal dat wordt berekend door toepassing van een speciale formule op alle andere nummers. Het controlecijfer is het resultaat van deze formule en wordt gebruikt als een anti-fraude controle.

  snel creditcard aanvragen

Om verwarring te voorkomen, moet u uw creditcard als volgt bekijken:

American Express
De American Express-kaart maakt gebruik van drie en vier cijfers voor het type (zakelijke of persoonlijke) en de valuta van het land van de kaarthouder van herkomst. De volgende cijfers uit de vijfde tot de elfde zijn rekeningnummers. Cijfers twaalf tot en met veertien geven het kaartnummer in de rekening en het laatste cijfer is het controlecijfer.

Visa
Met Visa, twee door zes cijfers vertegenwoordigen de bank nummer. Begin met de zevende cijfer en loopt via de twaalfde of de vijftiende vertegenwoordigt het rekeningnummer en het laatste cijfer is het controlecijfer. Aangezien alle Visa-kaarten niet dezelfde hoeveelheid nummers hebben in de reeks, kan het aantal cijfers in een groep variëren.

MasterCard
Voor MasterCard, het tweede cijfer, tot ergens tussen de derde en de zesde cijfer is de bank nummer. Alle overige cijfers, met uitzondering van het controlecijfer aan het einde van de serie, identificeert die account kaarthouder.