Creditcard pinnen

Een creditcard kan erg handig zijn, bijvoorbeeld om mee te pinnen. Een creditcard kun je vergelijken met een telefoonabonnement; je betaalt achteraf het bedrag waarvoor je hebt gebeld. Op de momenten dat jij belt leen je dus in principe geld.

snel creditcard aanvragen  

Met een creditcard is dit ook zo. Als je een aankoop wilt doen je besluit met je creditcard te pinnen, dan leen je geld. Contant geld hoeft dan niet aanwezig te zijn.

Pinnen met je creditcard kan veel voordelen hebben. Met een creditcard kan je immers internationaal betalen zonder dat je contact geld hoeft te hebben of überhaupt geld op je bankrekening. Tegenwoordig heb je alleen nog maar een pincode nodig om je betalingen veilig te maken. Achteraf is soms nog wel een handtekening op het bonnetje nodig.

  snel creditcard aanvragen

Het pinnen van geld is aantrekkelijk, maar in principe doe je per keer dat je pint een lening. Je krijgt aan het eind van de maand namelijk een maandoverzicht met daarin alle betalingen die je hebt gedaan. Deze rekening moet je vervolgens betalen. Doe je dat niet, dan moet je termijnen terugbetalen. Het nadeel hiervan is dat de rente stukken hoger ligt dan bij een normale lening.

Als je de rekening van het maandoverzicht meteen betaalt, hoef je geen rente te betalen. Een creditcard kent dan eigenlijk alleen maar voordelen: het werkt snel, simpel en handig. Je hebt geen geklooi met contant geld en ontvangt na een maand netjes de maandrekening. Voor de mensen die moeilijk met geld om kunnen gaan, is dit misschien wel een nadeel.