Voordelen creditcard

Een creditcard is een zogenaamde kredietkaart: u koopt in feite altijd op krediet en betaalt daar een bepaalde vergoeding voor. U kunt dat als een voordeel of als een nadeel beschouwen ten opzichte van bijvoorbeeld contant betalen of met een gewone betaalpas betalen. Echter biedt een creditcard meer voordelen dan alleen maar extra krediet,nl:

snel creditcard aanvragen  

Een creditcard is wereldwijd als betaalmiddel geaccepteerd, een gewone betaalpas niet; in de Verenigde Staten waar dikwijls andere systemen worden gebruikt, kunt u bijvoorbeeld met uw bankpas niet terecht, laat staan in Azië of Afrika. Een Visa of Mastercard creditcard zijn echter algemeen geaccepteerd.

  snel creditcard aanvragen

Online betalingen kunt u wereldwijd gemakkelijk verrichten met een creditcard. In Nederland kunt u natuurlijk met bijvoorbeeld Ideal betalen, maar indien u een voorwerp in het buitenland wilt kopen via internet, dan heeft u hetzij een creditcard nodig of een paypall account.

Door het koppelen van diensten en produkten bieden creditcards vaak interessante mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een automatische verzekering tegen beschadiging en diefstal van een produkt tot 180 dagen na de aankoop via de creditcard. Ook de combinatie met een zeer goedkope doorlopende reisverzekering wordt vaak gemaakt.

Met een creditcard zit u nooit zonder geld, al heeft u op het moment geen geld op de rekening en kunt u bijvoorbeeld niet pinnen. Met een creditcard kunt u dan zowel pinnen en soort voorschot op uw salaris nemen, maar ook gewoon betalen in een supermarkt of restaurant.