Wat is een creditcard?

Veel mensen hebben tegenwoordig een creditcard. En waarom zou je er eigenlijk ook geen gebruik van maken?

snel creditcard aanvragen  

Het plastic kaartje die mogelijk maakt dat mensen direct betalen zonder contant geld bij zich te dragen of überhaupt geld op hun bankrekening te hebben. Dat is, kort samengevat, een creditcard.

Een creditcard gebruiken gaat tegenwoordig heel gemakkelijk en veilig. Vroeger moest je een handtekening zetten ter verificatie. Tegenwoordig voldoet een pincode, iets wat stukken veiliger is. Na invoering wordt automatisch contact opgenomen met de creditcard maatschappij om te vragen of deze akkoord gaat met het bedrag. Vaak moet er daarna nog wel een handtekening gezet worden op het bonnetje.

  snel creditcard aanvragen

Alle betalingen worden aan het eind van de maand op een maandoverzicht getoond aan de kaarthouder. Hij dient dan zo snel mogelijk aan de creditcard maatschappij het totaalbedrag te betalen. Terugbetalen kan echter in termijnen. Wel dient er rente betaald te worden. Dat is ook meteen het grootste nadeel van de creditcard: de rente is veel hoger dan de rente bij de bank voor een lening.

Gelukkig kent een creditcard voornamelijk voordelen. Zo krijgt een winkelier direct de vraagprijs voor zijn product van de creditcard maatschappij, terwijl de klant het geld niet heeft. Dit zorgt ervoor dat geen van beide partijen tijdens het sluiten van de overeenkomst benadeeld wordt en dat de betaling snel en veilig verloopt. Het enige echte nadeel aan de creditcard zit hem in het terugbetalen. Pas aan het eind van de maand wordt de kaarthouder geconfronteerd met zijn uitgaven.